ΦΡΕΣΚΑ ΓΛΥΚΑ

ΚΕΡΑΣΜΑΤΑ

Παστίτσια

Παραδοσιακά Ανδριώτικα γλυκά με ζύμη από τριμμένα λευκά αμύγδαλα και πικραμύγδαλα, ζάχαρη και ασπράδι αυγού. Ψήνονται μέχρι να ροδίσουν και το εσωτερικό τους παραμένει πάντα μαστιχωτό.

Εργολάβοι

Παραδοσιακά γλυκά με ζύμη από τριμμένα λευκά αμύγδαλα και πικραμύγδαλα, ζάχαρη και ασπράδι αυγού με επικάλυψη φιλέ αμυγδάλου.

Καρύδες

Παραδοσιακά γλυκά από Ινδική καρύδα, ασπράδι αυγού και ζάχαρη.

Μπεζέδες μαστίχας (Μαρέγκες)

Μαστιχωτές μαρέγκες από πολύ αφράτο μείγμα ζάχαρης, ασπραδιού και μαστίχας Χίου.

Παστέλι

Παραδοσιακό γλύκισμα σε σχήμα μπακλαβά με καρύδι, κουκουνάρι σε μικρά κομμάτια και θυμαρίσιο μέλι, πασπαλισμένο με σουσάμι.

Κυδωνόπαστο

Παραδοσιακό τοπικό γλυκό αρωματισμένο με γαρύφαλλο που φτιάχνεται με πολτό από φρέσκα κυδώνια εποχής, ζάχαρη και ολόκληρα αμύγδαλα.